www.davidhegg.info

289. Bergamott

I noen dager nå, har jeg drukket Earl Grey te med bergamott smakstilsetning, med litt julegløgg tilsatt teen. I går tenkte jeg på en type julegløgg med solbær. Da jeg tenkte på å kjøpe en flaske med det, for å tilsette Earl Grey teen min, begynte jeg å tenke på å tilsette litt solbærsaft istedenfor.

Akkurat nå ønsket jeg å lage Earl Grey te med litt solbærsaft tilsatt til den etterpå, når den er ferdig. Men mens jeg holdt på med dette, kunne jeg ikke huske navnet på denne sitrusfrukten. Jeg så på boksen for å finne ut at navnet er bergamott. Kort tid etterpå, mens jeg fortsatt forberedte teen, kunne jeg enda en gang ikke huske navnet på denne sitrusfrukten. Enda en gang så jeg på boksen for å finne ut at navnet er bergamott.

Etter det, som nå må være omkring fire timer, har jeg ikke hatt noen problemer med å huske at det er bergamott smakstilsetning. Og jeg har ikke hatt noen problemer med å huske dette navnet bergamott tidligere heller. Jeg har alltid husket det navnet tidligere. Jeg tenker at dette er en “påvirkning” av “forbryterne”, at jeg snikende skal glemme alle sånne ting en etter en, inntil jeg langsomt har glemt alt mulig i mitt sinn.

Nå har jeg tenkt på at det kan være, at sånne “påvirkninger” stopper, når de må gi opp. Nå tenker jeg at dette har vist, at sånne “påvirkninger” må gi opp, når man gjør det umulig for dem å lykkes.

Det er viktig å finne ut om hva som kan stoppe sånne “påvirkninger”. For eksempel; om man tenker på og bryr seg om hva “påvirkningen” ønsker, kan det gjøre “påvirkningen” sterkere og sterkere. Kanskje det er mulig å få “påvirkningene” til å miste styrkene sine inni oss. Jeg tenker at det er mulig å klare det, men “påvirkningene” er slue ting, og de er på forskjellige måter. Men jeg tenker at det er mulig å finne ut om å klare å stoppe dem.

Sånne “påvirkninger” manipulerer noen ganger avveiningene inne mennesker etc. Men “påvirkninger” er mer enn det. Men jeg tenker at det er mulig å stoppe dem alle sammen, om vi finner ut om dem og finner ut om hvordan å stoppe dem.

Angående denne “påvirkningen” om bergamott, tenker jeg at “påvirkningen” måtte gi opp. Og det blir; at “påvirkningen” måtte gi opp, og ikke jeg. Jeg måtte ikke gi opp, det var “påvirkningen” som måtte gi opp.

I lang tid nå, har jeg tenkt at en sånn ting, som dette, som nå har hendt med meg angående Earl Grey te; det betyr veldig mye mer også. Men det er alltid nødvendig å stoppe “påvirkningene” på forskjellige måter. Bare det å vite om dem er veldig mye. Å vite om dem er det aller viktigste av alt.

20. desember, 2020, David H. Hegg